Maku

Sitrusliköörillä maustettu suklaamousse

20 min
0
0

Sitrusliköörillä maustettu suklaamousse

Kuohkea ja samettinen suklaamousse on takuuvarma jälkiruoka ja päivän piristäjä. Moussen rakenteesta saa taianomaisen erottelemalla keltuaiset ja valkuaiset. Tilkka sitruslikööriä nostaa ihanuuden aivan uudelle tasolle. Käytä tähän laadukasta tummaa suklaata. Kuva: Laura Riihelä
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 150 gsuklaata (tumma, kaakaota 70 %)
  • 4 kplkananmunaa
  • 3/4 dlsokeria (hienoa, Siro)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1-2 rklCointreau-likööriä

Koristeeksi

  • merisuolahiutaleita
  • appelsiinin kuorta raastettuna
  • (syötävää lehtikultaa)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa, teräskulhossa. Anna suklaasulan jäähtyä hetki.

Erottele kananmunankeltuaiset ja -valkuaiset toisistaan.

Lisää keltuaiset jäähtyneeseen suklaasulaan voimakkaasti sähkövatkaimella sekoittaen, kunnes seos on tasaista.

Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa kananmunanvalkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti ja lastalla nostellen suklaaseokseen. Ole varovainen, jotta mousse ei menetä kuohkeuttaan.

Mausta lopuksi liköörillä. Annostele mousse jälkiruokamaljoihin. Ripottele päälle muutamia merisuolahiutaleita ja hieman appelsiininkuorta. Ja syötäviä kultakoristeita, jos budjettisi sen sallii.

Vinkki!

Voit valmistaa jälkiruoan annosmaljoihin jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä. Koristele vasta juuri ennen tarjoamista. Syötävää lehtikultaa voi tiedustella kultasepänliikkeistä tai keittiötavaraliikkeistä.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä