Sitrusliköörillä maustettu suklaamousse – taivaallinen jälkiruokaherkku vaativaankin makuun
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Kuohkea ja samettinen sitrusliköörillä maustettu suklaamousse on takuuvarma jälkiruoka ja päivän piristäjä. Moussen rakenteesta saa taianomaisen erottelemalla keltuaiset ja valkuaiset. Tilkka sitruslikööriä nostaa ihanuuden aivan uudelle tasolle.

Reseptin ainekset 6 annosta
Sitrusliköörillä maustettu suklaamousse
150 gsuklaata (tumma, kaakaota 70 %)
4 kplkananmunaa
3/4 dlsokeria (hienoa, Siro)
1 tlvaniljasokeria
1-2 rklCointreau-likööriä
Koristeeksi
merisuolahiutaleita
appelsiinin kuorta raastettuna
(syötävää lehtikultaa)
Sitrusliköörillä maustettu suklaamousse valmistuu näin:
- Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa, teräskulhossa. Anna suklaasulan jäähtyä hetki.
- Erottele kananmunankeltuaiset ja -valkuaiset toisistaan.
- Lisää keltuaiset jäähtyneeseen suklaasulaan voimakkaasti sähkövatkaimella sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
- Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa kananmunanvalkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vähitellen ja koko ajan vatkaten.
- Kääntele valkuaisvaahto varovasti ja lastalla nostellen suklaaseokseen. Ole varovainen, jotta mousse ei menetä kuohkeuttaan.
- Mausta lopuksi liköörillä. Annostele mousse jälkiruokamaljoihin. Ripottele päälle muutamia merisuolahiutaleita ja hieman appelsiininkuorta. Ja syötäviä kultakoristeita, jos budjettisi sen sallii.
Vinkki!
- Voit valmistaa jälkiruoan annosmaljoihin jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä. Koristele vasta juuri ennen tarjoamista.
- Syötävää lehtikultaa voi tiedustella kultasepänliikkeistä tai keittiötavaraliikkeistä.
- Kurkkaa myös suklaamoussen perusohje sekä kolme erilaista tapaa soveltaa reseptiä!