Maku

Sitrusliköörillä maustettu suklaamousse – taivaallinen jälkiruokaherkku vaativaankin makuun

20 min
0
0

Kuohkea ja samettinen sitrusliköörillä maustettu suklaamousse on takuuvarma jälkiruoka ja päivän piristäjä. Moussen rakenteesta saa taianomaisen erottelemalla keltuaiset ja valkuaiset. Tilkka sitruslikööriä nostaa ihanuuden aivan uudelle tasolle.
Tulosta
Kuvat Baking Instinct

Ainekset (6 annosta)

Sitrusliköörillä maustettu suklaamousse

  • 150 gsuklaata (tumma, kaakaota 70 %)
  • 4 kplkananmunaa
  • 3/4 dlsokeria (hienoa, Siro)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1-2 rklCointreau-likööriä

Koristeeksi

  • merisuolahiutaleita
  • appelsiinin kuorta raastettuna
  • (syötävää lehtikultaa)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Sitrusliköörillä maustettu suklaamousse valmistuu näin:

  1. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa, teräskulhossa. Anna suklaasulan jäähtyä hetki.
  2. Erottele kananmunankeltuaiset ja -valkuaiset toisistaan.
  3. Lisää keltuaiset jäähtyneeseen suklaasulaan voimakkaasti sähkövatkaimella sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
  4. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa kananmunanvalkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vähitellen ja koko ajan vatkaten.
  5. Kääntele valkuaisvaahto varovasti ja lastalla nostellen suklaaseokseen. Ole varovainen, jotta mousse ei menetä kuohkeuttaan.
  6. Mausta lopuksi liköörillä. Annostele mousse jälkiruokamaljoihin. Ripottele päälle muutamia merisuolahiutaleita ja hieman appelsiininkuorta. Ja syötäviä kultakoristeita, jos budjettisi sen sallii.

Vinkki!

MITÄ PIDIT?
0