Maku

Sitruskantarellit

30 min
GL
KA
LA
MA
MU
3
0


 

Tulosta
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (1 annosta)

  • 10 dlkantarelleja
  • 1 kpllimettiä

Liemi

  • 1 rkltuoretta inkivääriä
  • 2 kplvalkosipulia
  • 1 kplsitruunaruohoa
  • 2 dlvalkoviinietikkaa
  • 1 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 1/2 rklsinapinsiemeniä
  • 3 tlsuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Puhdista sienet. Pese huolellisesti limetti ja viipaloi se. Kuori ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi inkivääri ja valkosipulit. Leikkaa sitruunaruoho muutamaksi pätkäksi. Poista sen uloin kerros, jos se on kuiva.

Kuumenna kattilassa kaikki liemen ainekset, lisää kuumaan liemeen kantarellit ja hauduta muutama minuutti. Kaada sitrussienet ja liemi puhtaaseen tölkkiin tai muutamaan pieneen tölkkiin. Sujauta tölkkiin limettiviipaleet mukaan ja sulje tölkit.

•Sitruskantarellit maistuvat sellaisinaan lisäkkeinä tai salaatin joukossa.

MITÄ PIDIT?
3