Maku

Sitrushedelmäinen rahkakakku

13 h 5 min
4
0

Sitrushedelmäinen rahkakakku

KA
0
4
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 150 gkaurakeksejä
  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %) (sulatettuna)

Täyte

  • 250 gmaitorahkaa (valutettuna)
  • 200 gtuorejuustoa
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 4 kplmunaa
  • 4 rklsitruunankuoriraastetta
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rklappelsiinimarmeladia
  • 2 tlvaniljasokeria

Päälle

  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 100 gtuorejuustoa

Koristeluun

  • 1 dlmantelilastuja (paahdettuna)
  • 1 dlmanteleita (suklaakuorrutettuina)

Tee näin

13 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN12 h 50 min

Nosta maitorahka valumaan siivilään hyvissä ajoin.
Valmista pohja. Jauha keksit tehosekoittimessa muruiksi. Kaada sulanut voi joukkoon ja sekoita. Painele murupohja voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Nosta pohja kylmään tekeytymään.
Valmista täyte. Pane kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi.
Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta veitsellä.
Paista kakkua 200 asteessa uunin keskitasossa vajaa 30 minuuttia, kunnes täyte on hiukan kohonnut ja kiinteytynyt.
Ota kakku uunista. Anna sen levätä 10 minuuttia.
Notkista ranskankerma-tuorejuustoseos sekoittamalla seosta voimakkaasti. Levitä se kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pane kakku takaisin uuniin ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.
Jäähdytä kakku. Peitä se kelmulla ja anna kakun seistä kylmässä seuraavaan päivään.
 
Koristele kakku paahdetuilla mantelilastuilla ja suklaapäällysteisillä manteleilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä