Maku

Sitrus-mozzarellasalaatti – raikas ja värikäs tarjottava tuo auringon herkkupöytääsi

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Värikäs sitrus-mozzarellasalaatti on näyttävä tarjottava pitkälle astialle ladottuna. Valitse tuttuja ja turvallisia hedelmiä tai testaa salaatissa täysin uusia tuttavuuksia.
GL
MU
KA
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (12 annosta)

Salaatti

  • 1(luomu)appelsiini
  • 1verigreippi
  • 1greippi
  • 2 pkt (à 125/200 g)buffalomozzarellaa
  • 1 rkutuoretta basilikaa

Appelsiiniöljy

  • 1 tlappelsiinin kuoriraastetta
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvaahterasiirappia

Viimeistely

  • ¼ tlmustapippuria
  • ¼ tlroseepippuria
Tulosta

Sitrus-mozzarellasalaatti valmistetaan näin:

  1. Raasta appelsiinin kuori ja sekoita se öljyyn ja vaahterasiirappiin.
  2. Kuori hedelmät veitsellä niin, että sitrusten valkoinen osa jää kuoreen kiinni. Viipaloi sitrukset puolen sentin viipaleiksi, poista tarvittaessa siemenet.
  3. Valuta mozzarellapallot ja viipaloi myös ne puolen sentin viipaleiksi.
  4. Asettele sitrukset, juusto ja basilikanlehdet tarjoiluvadille limittäin.
  5. Valuta salaatin pinnalle appelsiiniöljyä ja rouhi pinnalle pippuria.
MITÄ PIDIT?
0