Maku

Sitruksinen pesto-uunilohi

1 h
4
1

Sitruksinen pesto-uunilohi

GL
LA
MU
1
4
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1500 glohifileetä
  • 1 dlpestoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlkorianterinsiemeniä (jauhettuna)
  • 1/4 tlchilijauhetta
  • 2 kplsitruunaa
  • 1 kpllimettiä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Poista kalasta mahdolliset ruodot. Nosta lohifilee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Leikkaa kalaan ohuita viiltoja. Sipaise väleihin pestokastiketta.

Mausta lohi suolalla, pippurilla, paprikajauheella, korianterilla ja chilillä.

Pese sitruunat ja limetti hyvin. Purista kalalle toisen sitruunan mehu.

Leikkaa toinen sitruuna ja limetti viipaleiksi ja asettele niitä viiltoihin.

Paista uunilohta 175 asteessa 30–40 minuuttia.

Tarjoa sitruksinen pesto-uunilohi keitettyjen perunoiden ja porkkana-rucolasalaatin kera.

•Jos uunilohta jää aterialta yli, perkaa kala paloiksi ja käytä sitä lohikiusaukseen, -piirakkaan tai -pastaan.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä