Maku

Sitruksinen pesto-uunilohi

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
GL
LA
MU
4.1
1
Julkaistu: 12.10.2008


Ainekset (6 annosta)

  • 1500 glohifileetä
  • 1 dlpestoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlkorianterinsiemeniä (jauhettuna)
  • 1/4 tlchilijauhetta
  • 2 kplsitruunaa
  • 1 kpllimettiä
Tulosta

Poista kalasta mahdolliset ruodot. Nosta lohifilee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Leikkaa kalaan ohuita viiltoja. Sipaise väleihin pestokastiketta.

Mausta lohi suolalla, pippurilla, paprikajauheella, korianterilla ja chilillä.

Pese sitruunat ja limetti hyvin. Purista kalalle toisen sitruunan mehu.

Leikkaa toinen sitruuna ja limetti viipaleiksi ja asettele niitä viiltoihin.

Paista uunilohta 175 asteessa 30–40 minuuttia.

Tarjoa sitruksinen pesto-uunilohi keitettyjen perunoiden ja porkkana-rucolasalaatin kera.

•Jos uunilohta jää aterialta yli, perkaa kala paloiksi ja käytä sitä lohikiusaukseen, -piirakkaan tai -pastaan.

1 kommentti