Aamiaispöydän piristys! Surauta pikaiseen smoothiekulhoon mangoa, sitrushedelmiä ja paksua jogurttia
gluteeniton
munaton
kasvis
15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen
Klementiineistä, appelsiineista ja mangosta valmistettu smoothiekulho saa lisäväriä kurkumasta ja koristuksen pinnalle kasatuista marjoista, hedelmistä ja muista ripotteista. Mitä ihanin aamupala!

Reseptin ainekset 2 annosta
1 ps (300 g)pakastettuja mangokuutioita (Pirkka)
2klementiiniä
2veriappelsiinia tai appelsiinia
½sitruunan mehu
1 dlturkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
½ tlkurkumaa
¼ tlmustapippuria
Päälle
½limeä
¼sitruuna
½ dlpensasmustikoita tai mustikoita
½ dlvadelmia
1 rklkookoslastuja
(½ rklkuivattuja kukkia)
Sitruksinen mangosmoothiekulho – ohje:
- Kuori klementiinit ja appelsiinit.
- Laita jäiset mangokuutiot ja sitrushedelmät tehosekoittimeen.
- Purista päälle sitruunanmehu ja lusikoi jogurtti. Lisää mausteet.
- Käytä konetta, kunnes seos on tasaista. Kaada annoskulhoihin.
- Leikkaa lime ja sitruuna viipaleiksi ja viipaleet vielä neljään osaan. Koristele smoothiet sitruspaloilla, marjoilla, kookoslastuilla ja halutessasi kuivatuilla kukilla. Tarjoa heti.
Vinkki!
Hyödynnä mangon sesonki syksyllä, talvella ja keväällä: leikkaa tuore mango kuutioiksi, pakasta vadilla ja pussita jäisinä. Mangokuutiot säilyvät pakastimessa pari kuukautta.