Maku

Sitruksinen hapankermakakku

55 min
5
1

Sitruksinen hapankermakakku

Perinteinen hapankermakakku hiukan uudella twistillä. Helppotekoisesta kuivakakusta saat juhlapöydän katseenvangitsijan koristelemalla sen keltaiseksi värjätyllä tomusokerikuorrutuksella, kermavaahdolla ja pääsiäismunilla.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 1,5 dlkermaa
  • 3 dlsokeria
  • 240 gsmetanaa
  • 0,5 tlsuolaa
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1,5 dlperunajauhoja
  • 3,5 dlvehnäjauhoja
  • 5 rklsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 0,5 kplsitruunan kuorta raastettuna
  • 0,5 kplsitruunan mehua

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoitetaan keskenään kerma ja sokeri, lisätään smetana. Sekoitetaan joukkoon muut aineet ja kaadetaan taikina voideltuun ja jauhotettuun pitkän malliseen pieneen leipävuokaan. Paistetaan 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeillaan kypsyys tikulla. Annetaan kakun jäähtyä hetken ja kumotaan tarjoilulautaselle. Koristellaan tomusokerikuorrutuksella sekä kermavaahdolla. Sekoita tomusokerin joukkoon sopiva määrä vettä, että saat sen tasaiseksi massaksi, lisää hiukan keltaista karamelliväriä ja kuorruta kakun pinta. Kun tomusokeri on jähmettynyt reunoihin voi pursottaa kermavaahtoa. Päälle voi koristeeksi laittaa pääsiäismunia ja mintun oksia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä