Kotivinkki

Sitkeää marenkia kermavaahdolla ja marjoilla

0
0

Sitkeää marenkia kermavaahdolla ja marjoilla

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • vajaa 2 dlsokeria
  • ½ dlvettä
  • 4kananmunanvalkuaista
  • öljyä
  • LISÄKSI:
  • 1 dlkuohukermaa
  • (1–2 tl esim. vadelmalikööriä)
  • 2 dltuoreita tai pakastemarjoja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Keitä vettä ja sokeria noin 3 minuuttia, niin että seoksesta tulee kirkasta siirappia.

2. Vaahdota munanvalkuaisia kevyesti ja lisää sokerisiirappi ohuena nauhana vaahtoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Jatka vatkaamista noin 5 minuuttia, kunnes marenki on huoneenlämpöistä ja pysyy kulhossa, kun käännät sitä ylösalaisin.

3. Nostele marenkia lusikalla öljytylle leivinpaperille uunipellille. Paista marenkeja 125-asteisessa uunissa noin 1–1 ½ tuntia, kunnes ne ovat kypsiä ja keveitä, mutta sisältä tahmeita.

4. Vaahdota kerma ja mausta se halutessasi liköörillä.

5. Pane annosmaljoihin marenkeja. Lisää päälle kermavaahtoa ja koristele marjoilla. Tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä