Maku

Sisilialaiset lihapullat

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Sisilialaisten lihapullien salaisuus on appelsiinin, mausteiden ja pinjansiementen yhdistelmä. Nämä ovat raikkaimmat pullat, joita olet maistanut!
MA
MU
4.4
1
Julkaistu 22.4.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 kplappelsiinia (veriappelsiinia, 1 dl mehua)
  • 50 ghiivaleipäviipaletta (1-2 kpl)
  • 1/2 dlvettä (+ 2 tl lihafondia)
  • 1 kplsipulia (pieni)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 1/2 dlpinjansiemeniä (tai mantelirouhetta)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlkuivattua chiliä
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlkanelia
Tulosta

Sisilialaiset lihapullat – ohje:

  1. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen uloin kuori raastimen hienolla terällä. Poista leivästä kuoret. Murenna leipä appelsiinimehuun, lisää vesi ja fondi. Anna leivän turvota liemessä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa.
  3. Lisää leipäseokseen jauheliha, appelsiininkuori, sipulit, pinjansiemenet tai mantelirouhe ja mausteet. Paista koepyörykkä ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.
  4. Pyörittele lihapullataikina pulliksi kostutetuin käsin. Paista pyörykät kohtalaisella lämmöllä öljytilkassa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Vinkit!

  • Tarjoa sisilialaiset pyörykät uunissa paistettujen veneperunoiden ja veriappelsiini-punasipulisalaatin kanssa.  Pyöräytä salaatin pinnalle mustapippuria ja lorauta päälle pari lusikallista hyvää oliiviöljyä.
  • Jos löydät kaupasta veriappelsiineja, käytä niitä sekä pulliin että salaattiin. 

1 kommentti