Sisar Varvaran pasha

24 h 30 min
4.6
4

Sisar Varvaran pasha

GL
4
4.6
Täyteläinen pasha on monen pääsiäismenun kohokohta. Sisar Varvaran pasha maistuu juuri sille kuin kuuluukin!
Teksti Mitro Repo
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 150 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 kplkeltuaista
  • 750 gmaitorahkaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 4 kplvalkuaista
  • 100 gkorintteja
  • 1 kplappelsiinia
  • 1 kplsitruunaa

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Vaahdota pashan pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää keltuaiset yksitellen voivaahtoon koko ajan vatkaten.

Sekoita rahka voivaahtoon. Vaahdota kerma erikseen, samoin valkuaiset erikseen ja sekoita rahkaseoksen kanssa varovasti nostellen. Lisää korintit ja mausta seos appelsiinin ja sitruunan kuorella sekä mehulla.

Liota puista muottia 3 tuntia vedessä. Massa kestää odottelun jääkaapissa, jollet ole muistanut liottaa muottia etukäteen. Kastele sideharso ja vuoraa sillä muotti. Täytä muotti rahkaseoksella. Nosta kankaan reunat ylös ja aseta päälle paino. Pane pasha reunalliseen astiaan ja jätä vuorokaudeksi jääkaappiin valumaan.

Koristele pasha marmeladi- ja mantelimakeisilla tai suklaamunilla.

•Puisia pashamuotteja saa ostaa esimerkiksi ortodoksitavaroiden myymälästä, Lampukasta. Voit käyttää muottina myös siivilää tai juustomuottia.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä