Maku

Sirpan viinimarjanlehtikääryleet

2 h
5
0

Sirpan viinimarjanlehtikääryleet

GL
KA
MU
0
5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

Täyte

  • 5 dlpuuroriisiä
  • 100 gpinjansiemeniä
  • 1 dlvoita
  • 350 gsipulia (hienonnettuna)
  • 1 kplvalkosipulia (solo)
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 1 dlkorintteja
  • 6 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 4 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1 tlminttua
  • 1 rklsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 9 dlmustaherukanlehtiä

Liemi

  • 2 dloliiviöljyä
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 dlsitruunamehua
  • 2 tlsokeria
  • 1 kplkasvisliemikuutiota (murskattuna)
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN2 h
PASSIIVINEN

Liota riisiä runsaassa vedessä puoli tuntia.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla pinnaltaan hieman ruskeiksi ja kaada ne kulhoon.

Sulata voi pannulla ja kuullota siinä sipuli. Lisää valkosipuli, kaneli ja neilikka. Kääntele hetki.

Siirrä sipulisilppu kulhoon pinjansiementen joukkoon. Sekoita joukkoon hienonnetut korintit tai rusinat, valutettu riisi, persilja, tilli, minttu, suola ja mustapippuri.

Kiehauta suuri kattilallinen vettä ja nosta viinimarjanlehdet (80-100 kpl) veteen. Keitä lehtiä muutaman minuutin ajan, jotta ne pehmenevät. Valuta lehdet.

Ota kaksi lehteä työlaudalle ja poista niistä kovat lehtiruodit. Aseta lehdet limittäin ja nosta keskelle reilu ruokalusikallinen täytettä. Taita reunat täytteen päälle ja kääri löysähkölle rullalle, kuin jos tekisit minikaalikääryleen. Älä tee liian tiiviitä paketteja, jotta riisille jää turpoamisvaraa.

Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Nosta viininmarjalehtikääryleet mahdollisimman tiiviisti vieri viereen uunivuokaan. Sekoita liemen aineet keskenään kulhossa ja kaada seos kääryleiden päälle. Nosta vuoan päälle vielä jokin paino, esim. lautanen.

Kypsennä kääryleitä noin tunti. Jäähdytä ne mahdollisimman nopeasti ja nosta peitettynä jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Voit tarjota kääryleet niin kylminä kuin aavistuksen lämmitettyinä.

•Viivinmarjalehtikääryleet ovat parhaimmillaan, kun teet ne 1–2 päivää ennen tarjoilua. Viininmarjalehtikääryleet kestävät mainiosti myös pakastamisen.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä