Maku

Sirkuscookiet

1 h 35 min
0
0

Sirkuscookiet

Nämä riemunkirjavat jätticookiet ovat täynnä karkkirakeiden makeita ja värikkäitä sattumia. Ne istuvat täydellisesti kevään juhlapöytiin tai lastenkekkereiden tarjoiluksi. Muscovadosokeri antaa kekseihin ihanan toffeemaisen ja lakritsiin vivahtavan maun. Kuva: Katri Kapanen
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 250 gvoita (pehmeää)
  • 2 1/2 dlmuscovadosokeria
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 kplmunaa
  • 5 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Koristeeksi

  • M & M´s maapähkinä- ja suklaarakeita
  • Amerikan pastilleja

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

  

Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Kääntele kuivat aineet taikinaan mutta älä enää vatkaa.

Muotoile taikina tangoksi ja kääri se leivinpaperiin. Nosta pakastimeen 30-60 minuutiksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Leikkaa tangosta 1 cm paksuja viipaleita ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paina suklaarakeita keksien päälle, hieman syvemmälle taikinaan.

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kypsyvät ja saavat kauniin värin. Jäähdytä ritilällä.

Säilytä cookiet kannellisessa rasiassa, jotta ne säilyttävät rapeutensa.

Vinkki!

Voit leipoa cookiet joko jättikokoisina tai pienempinä. Jos teet kekseistä pienempiä, lyhennä vastaavasti paistoaikaa. Voit pakastaa keksitaikinan muutamana tankona, jolloin saat nopeasti leivottua tarvittavan määrän valmiita keksejä. Rasvainen taikina säilyy pakastimessa hyvänä muutamia viikkoja.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä