Maku

Sirkka-Mummin siemenperunat

13 h 20 min
KA
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (25 annosta)

  • 3000 guutta perunaa
  • 2 rklsuolaa

Kastike

  • 2 dlruokaöljyä
  • 1 dlbalsamiviinietikkaa (valkoinen)
  • 1 dlsinappia
  • 2 rklsokeria
  • 1 1/2 rklsuolaa
  • 2 tlbasilikaa
  • 200 gkapriksia
  • 1 kplpurjoa
  • 1 dlseesaminsiemeniä
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 1 dlkurpitsansiemeniä
  • 60 gunikonsiemeniä
  • 3 dltuoretta basilikaa (silputtuna)

Tee näin

13 h 20 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN12 h 20 min

Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Pistele lämpimät perunat neulalla.

Sekoita keskenään öljy, balsamico, sinappi, sokeri, suola ja basilika. Kaada seos perunoille ja lisää myös kaprikset liemineen.

Halkaise, huuhtele ja silppua purjo. Sekoita perunoiden joukkoon purjosilppu ja kaikki siemenet. Peitä kulho ja anna siemenperunoiden tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Kääntele basilikasilppu siemenperunoiden joukkoon juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4