Kotivinkki

Sipulisosekeitto – surauta kullankeltaiset sipulit täyteläisen samettiseksi sopaksi

45 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen
Sipulisosekeitto surautetaan pehmeäksi kuullotetuista sipuleista. Herkullisen soppalautasellisen kaveriksi sopivat rapeaksi paahdetut juustoleivät.
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

Sipulisosekeitto

  • 8 (800 g)sipulia
  • 4valkosipulinkynttä
  • 25 gvoita
  • 1 dlomenatuoremehua
  • 8 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 dlruokakermaa

Juustoleivät

  • 4maalaisleipäviipaletta
  • 1 dlgruyèrejuustoa raastettuna

Lisäksi

  • tuoretta timjamia
Tulosta

Sipulisosekeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voissa laakeassa kattilassa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää tilkka vettä, jos sipulit tarttuvat kattilan pohjaan.
  2. Lisää omenamehu ja keitä, kunnes neste on lähes haihtunut. Kaada joukkoon vesi, kasvisfondi, timjami, suola ja pippuri.
  3. Keitä vielä 10 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kiehauta.
  4. Leivitä leipäviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi leipiä 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.
  5. Ripottele keiton pinnalle timjamia. Tarjoa leivät keiton kanssa.

Vinkki!

Voit käyttää juustoleipiin jo hiukan kuivahtaneet leipäpalat ja raastaa päälle juustonkannikan.

MITÄ PIDIT?
0