Maku

Sipulirelissi – mehevä liharuokien lisuke

2 h 45 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Voissa ja sokerissa paahdetut sipulilohkot hautuvat meheväksi relissiksi, joka sopii erityisesti lihalle lisukkeeksi. Kokeile mausteeksi timjamia, rosmariinia ja kirpakkaa balsamiviinietikkaa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (2 dl valmista relissiä)

  • 2 (à 150 g)punasipulia
  • 2 (à 150 g)keltasipulia
  • 10 cm:n pätkäpurjosipulia
  • 25 gvoita
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1/2 rkutimjamia
  • 1/4 dlhillo-marmeladisokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1oksa rosmariinia

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Leikkaa purjo pitkittäin kahteen osaan, pese ja viipaloi.

Kuumenna 2 rkl voita pannulla. Ripottele päälle 2 rkl fariinisokeria. Aseta sipuleita leikkuupinta alaspäin pannulle vieri viereen. Pirskottele päälle 2 tl balsamiviinietikkaa.

Anna paahtua keskilämmöllä muutamia minuutteja, mielellään kannen alla. Käännä sipulit ja ripottele päälle teelusikallinen hienonnettua timjamia. Anna paahtua muutamia minuutteja.

Kumoa pannun sisältö uunivuokaan. Kaavi nuolijalla kaikki voit ja sokerit mukaan. Huuhtele pannu ja toista, kunnes sipulit on paahdettu.

Ripottele vuokaan sipulien päälle sokeria, suolaa ja pippuria sekä reilusti timjaminoksia sekä yksi rosmariininoksa. Paahda uunissa 200 asteessa tunnin ajan.

Purkita relissi kuumana kuumennettuihin purkkeihin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen kuin nostat purkit jääkaappiin. Käytä sipulirelissi noin kuukauden kuluessa.

MITÄ PIDIT?
0