Sipulipuustit

1 h 10 min
4.3
1

Sipulipuustit

Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 56 gsipulikeittoaineksia
  • 1/2 dlruokaöljyä
  • 4 dlsämpyläjauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja

Väliin

  • 200 gsulatejuustoa (esim. kinkkumaustettu)
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 1 dlruohosipulia (silputtuna)

Päälle

  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Sekoita haaleaan veteen hiiva, keittoainekset sekä öljy. Vatkaa mukaan sämpyläjauhot ja anna vellimäisen taikinan päästä kuplimisen vauhtiin (noin 10 minuuttia).

Alusta taikina kimmoisaksi vehnäjauhoilla ja anna kohota noin 10 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25×50 cm). Levitä levyille ohut kerros notkeaa juustoa ja ripota pinnalle auringonkukansiemeniä sekä yrttisilppua. Kääri levyt rulliksi, nipistä saumakohdat tiiviisti ja leikkaa rullat noin 5 sentin paloiksi. Nosta palat öljyttyihin kahvikuppeihin ja anna kohota liinan alla muhkeiksi.

Voitele sipulipuustien pinnat munalla, ripota vielä koristeeksi auringonkukansiemeniä ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
•Älä käytä uunissa luuposliinia tai koristekirjailtuja kuppeja!

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä