Kotivinkki

Sipulipiiras

0
0

Sipulipiiras

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 100 gvoita tai margariinia
  • 2kypsäksi keitettyä perunaa
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklvettä

TÄYTE:

  • 3keltasipulia
  • 2punasipulia
  • 1purjo (noin 100 g)
  • ½ dlöljyä
  • timjamia
  • ruohosipulia
  • 1 rklhunajaa
  • ½sitruunan mehu
  • 100 gparmesaanijuustoraastetta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Paloittele voi tai margariini ja anna sen lämmetä huoneenlämmössä. Soseuta perunat haarukalla.

2. Sekoita jauhot keskenään. Nypi jauhoseos käsin rasvan joukkoon. Sekoita perunasose ja suola joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin tekeytymään.

3. Kuori ja viipaloi sipulit ja purjo. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää joukkoon kelta- ja punasipulit. Kääntele ja anna sipuleiden hautua kymmenen minuuttia. Lisää purjo. Hienonna seokseen timjami ja ruohosipuli. Sekoita joukkoon hunaja ja sitruunamehu. Anna seoksen kypsyä kymmenen minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon raastettu parmesaani.

4. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja täytä se kuivilla herneillä. Paista piiraspohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

5. Ota leivinpaperi ja herneet pois pohjan päältä. Levitä täyte pohjan päälle.

6. Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25–30 minuuttia. Hienonna piiraan päälle timjamia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä