0(0)
Intialaista katuruokaa parhaimmillaan – sipulipakorat rouskutellaan parempiin suihin hujauksessa
Gluteeniton
Vegaaninen
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
40 min
Sipulipakorat hurmaavat heti ensipuraisulla. Pakorat eli pienet kasvisfritterit paistetaan rapeiksi runsaassa öljyssä. Ihana tarjottava vaikkapa rentoon illanviettoon!
Julkaistu 8.9.2023
Maku
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1iso punasipuli
10 cmpurjoa
3 rklruoho- tai kevätsipulia hienonnettuna
1vihreä chili
2 rklkorianteria hienonnettuna
2½ dlkikhernejauhoja
2 dlriisijauhoja
½ dlvettä
Lisäksi
noin 5 dlrypsiöljyä paistamiseen
2 dlmangochutneyta
(ketsuppia tai chilikastiketta)

Sipulipakorat – ohje:

  1. Kuori ja halkaise punasipuli pitkittäin. Leikkaa ohuiksi puolikuiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet. Hienonna chili.
  2. Sekoita sipulit, chilit, mausteet ja jauhot kulhossa. Lisää vettä vähän kerrallaan niin, että seoksesta tulee paksua ja taikinamaista.
  3. Kuumenna valurautapannulla reilusti öljyä (parin sentin verran). Laita taikinaa lusikalla nokareiksi öljyyn paistumaan. Paista molemmin puolin kullanruskeiksi.
  4. Siirrä pakorat talouspaperilla päällystetyn lautasen päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.
  5. Tarjoa lämpimänä mangochutneyn ja halutessasi ketsupin tai chilikastikkeen kanssa.

Vinkki!

Mangochutneyn voi tehdä myös itse. Chutneyn ohjeen löydät täältä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.