Maku

Sipulinen tomaatti-paprikakeitto

40 min
3.8
0

Sipulinen tomaatti-paprikakeitto

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.8
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplpaprikaa
  • 1/2 kplsipulia
  • 1/2 kplpurjoa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 3 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 2 rkltuoretta basilikaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Suolakurkkusalsa

  • 1 kplsuolakurkkua (hienonnettuna)
  • 1/2 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Halkaise ja huuhtele paprika. Poista siemenet ja kannat. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.

Kuori sipuli, ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.

Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota paprikaa ja sipuleita öljyssä kattilan pohjalla muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi ja fondi.

Anna keiton hautua 10 minuuttia. Yhdistä salsan ainekset.

Mausta tomaatti-paprikakeitto basilikalla ja pippurilla. Liuota halutessasi joukkoon 100 g tuorejuustoa. Kuumenna keitto, älä enää keitä.

Tarjoa sipulinen tomaatti-paprikakeitto rapeakuorisen patongin ja suolakurkkusalsan kanssa.

  • Halutessasi valmista tupla-annos pääruoaksi.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä