Maku

Sipulinen nakkikeitto – jokaisen sipulin ystävän uusi arkiruokasuosikki

50 min
0
0

Sipulisessa nakkikeitossa on sipulia monessa muodossa! Keitto saa makua sipulista ja valkosipulista, minkä lisäksi myös tomaattimurska on maustettu valkosipulilla. Ja jotta kokonaisuus olisi täydellinen, sekaan lisätään vielä pilkottuja sipulinvarsia.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (10 annosta)

Sipulinen nakkikeitto

  • 2 kgperunaa
  • 1 1/3 kgkuorettomia nakkeja
  • 5porkkanaa
  • 2kesäkurpitsaa
  • 1/4lanttua
  • 1/2 dljuuriselleriä (pilkottuna)
  • 3sipulia
  • 4valkosipulinkynttä
  • 4lihaliemikuutiota
  • 2–2 1/2 lvettä
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 (à 400 g)Mutti valkosipulimaustettua tomaattimurskaa
  • 6sipulinvartta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Sipulinen nakkikeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja pilko perunat ja laita veteen kiehumaan. Viipaloi porkkanat, kuutioi lanttu ja pilko selleri. Lisää kasvikset perunoiden seuraksi kattilaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Paista sipulisilppua hetki pannulla. Lisää sipulit paistamisen jälkeen keittoon. Pilko nakit ja paista niitä hetki pannulla. Lisää nakit kattilaan. Kuutioi myös kesäkurpitsa, paista hetki pannulla ja lisää keittoon.
  3. Silppua sipulinvarret. Kun keittoajasta on kulunut puolet, lisää kattilaan tomaattimurska, lihaliemikuutiot ja mausteet sekä sipulinvarret. Anna keiton kiehua kypsäksi ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa helpon ja nopean nakkikeiton resepti.

MITÄ PIDIT?
0