Maku

Sipulinen nakkikeitto

50 min
0
0

Syksyn maukkain arkikeitto kesäkurpitsalla ja sipulilla höystettynä.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (10 annosta)

  • 2 kgperunaa
  • 1,3 kgkuoretonta nakkia
  • 5 kplporkkanaa
  • 2 kplkesäkurpitsaa
  • 1/4 kpllanttua
  • 0,5 dljuuriselleriä
  • 3 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulin kynsiä
  • 4 kpllihaliemikuutiota
  • 2-2,5 lvettä
  • 0,5 tlmustaapippuria
  • 2 kplMutti valkosipulimaustettua tomaattimurskaa
  • 6 kplsipulinvarsia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Kuoritaan ja pilkotaan perunat ja laitetaan veteen kiehumaan, lisätään siivutetut porkkanat, kuutioidut lantut sekä pienennetty selleri. Silputaan ja paistetaan sipuli sekä valkosipuli, lisätään keittoon. Pilkotaan nakit ja paistetaan pannulla, lisätään keittoon. Kuutioidaan kesäkurpitsa ja paistetaan hetken pannulla ja lisätään keittoon. Puolessa välissä keittoaikaa lisätään vielä tomaattimurska, lihaliemikuutiot ja mausteet sekä silputut sipulinvarret. Annetaan kiehua kypsäksi ja tarkistetaan maku.

MITÄ PIDIT?
0