Maku

Sipulinen maustelohi ja kvinoasalaatti

30 min
4
0

Sipulinen maustelohi ja kvinoasalaatti

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Kati Pohja
Kuvat Antti Sepponen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 glohifileetä
  • 6 dlvettä
  • 1/2 dlvalkoviinietikkaa
  • 1/2 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 1 kpllaakerinlehteä

Sipulilisäke

  • 1 kplsipulia
  • 2 dlvettä

Kvinoasalaatti

  • 2 dlkvinoaa
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 1/2 kplkurkkua
  • 2 kpltomaattia
  • 1/2 dltuoretta minttua (hienonnettua)
  • 1 dllimettimehua
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Leikkaa lohi neljään yhtä isoon palaan. Laita kalat laakeaan astiaan. Kiehauta vesi, etikat ja mausteet. Kaada vesi kalojen päälle. Veden tulee peittää kalat kokonaan. Peitä foliolla ja anna kypsyä kuumassa vedessä sen aikaa, kun teet lisäkkeet.
Viipaloi kuorittu sipuli. Pane sipulit kulhoon ja lisää vesi. Kuumenna mikrossa täydellä teholla kunnes sipulit pehmenevät, noin 8 minuuttia.
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
Paloittele siemenetön chili, kurkku ja tomaatit pieniksi. Sekoita kasvikset ja mausteet kylmän kvinoan joukkoon ja sekoita.
Tarjoa lohi sipulilisäkkeen ja kvinoasalaatin kanssa.

Vinkki!

Kvinoa on Andeilta tuleva ruokakasvi, jonka siemeniä käytetään riisin tapaan.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä