Sipuligalette

1 h
5
0

Sipuligalette

Näissä suloisissa sipuligaleteissa pehmeiksi ja makeiksi haudutetut sipulit piiloutuvat mehevän juustokerroksen alle. Sopivan rapsakka pohja ja ihanan täyteläinen sipulitäyte on taivaallinen yhdistelmä!
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

Pohja

  • 2 1/2 dlspelttijauhoja
  • 100 gvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlkeskiolutta (tummaa)

Täyte

  • 3 kplsipulia
  • 2 kplpunasipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklvoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklhunajaa
  • 3 rkltuoretta timjamia (silputtuna)

Päälle ja voiteluun

  • 150 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (raastettua, gruyére)
  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Nypi jauhot, kuutioitu voi ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa.

Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.

Valmista täyte sillä aikaa, kun taikina lepää. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuleita voissa pannulla ensin kovemmalla lämmöllä ja hauduta sitten noin 20 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta sipulit suolalla, pippurilla, hunajalla ja timjamilla. Tarkista maku.

Jaa taikina kuuteen osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla pyörylöiksi (Ø noin 12 cm). Nosta pohjat leivinpaperin päälle pellille.

Nostele galettepohjien keskelle sipulitäytettä ja ripottele päälle juustoraastetta. Jätä reunoille pari senttiä tyhjää tilaa. Rypytä taikina sormin rennosti täytteen päälle. Voitele reunat vatkatulla munalla.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Koristele sipuligaletet tuoreella timjamilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä