Maku

Sipulichutney

45 min
GL
KA
LA
MA
MU
3.33
1


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 gpunasipulia
  • 3 kplomenaa (kirpeää)
  • 3/4 dlrypsiöljyä
  • 3/4 dlpunaviinietikkaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 tlmustapippuria
  • 3 kpltähtianista

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori ja leikkaa sipulit neljään lohkoon. Leikkaa lohkot ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi.

Kuullota kasvikset öljyssä. Lisää etikka, fariinisokeri ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia. Jäähdytä ilman kantta, jolloin ylimääräinen kosteus haihtuu.

Tarjoa sipulichutney kinkun kanssa ja käytä alkupaloihin.

MITÄ PIDIT?
3.33