Maku

Sipulicarbonara on uusi bravuuripastasi karamellisoidusta sipulista, viinirypäleistä ja pecorinosta

25 min
KA
4
0

Sipulicarbonara on klassikkopastan uusi muoto, jossa pekoni korvataan karamellisoidulla sipulilla. Nappaa resepti talteen ja kokeile!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Sipulicarbonara

  • 300 g spagettia

Kastike

  • 3isoa sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 tltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 100 gtummia viinirypäleitä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvoita
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/3 tl mustapippuria
  • 100 g pecorino- tai parmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 3munaa
  • 1 dlpastan keitinvettä

Lisäksi

  • 1 dlpaahdettua sipulirouhetta

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Sipulicarbonara valmistuu näin:

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja rosmariini. Puolita rypäleet.
  2. Kuumenna öljy ja voi isossa paistinpannussa. Lisää sipulit ja sokeri pannulle. Paista miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes sipuli on hieman ruskistunut.
  3. Lisää joukkoon rypäleet, rosmariini, suola ja pippuri. Kuumenna ja nosta pannu sivuun odottamaan.
  4. Raasta juusto. Riko munat kulhoon ja sekoita juusto joukkoon.
  5. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Ota desi pastavettä talteen. Kaada pasta siivilään, valuta hetki ja kaada sitten takaisin kattilaan.
  6. Sekoita muna-juustoseos ja keitinvesi pastan joukkoon ja sekoita, kunnes juusto sulaa.
  7. Lisää paistetut sipulit ja viinirypäleet pastan joukkoon. Viimeistele pasta paahdetulla sipulirouheella.

MITÄ PIDIT?
4