Maku

Sipuli-sinihomejuustosalaatti ja lämmin pekoni-dijonkastike

0
0

Sipuli-sinihomejuustosalaatti ja lämmin pekoni-dijonkastike

Reippaasti paahdetut sipulit ja sinihomejuustomurut sopivat täydellisesti yksinkertaiseen salaattiin. Tummaksi paistuneet hieman poltettujen sipuleiden reunat tuovat niihin upean aromin. Lisää salaattiin pekonia ja lämmintä hunaja-sinappikastiketta ja koukuttavan herkullinen lautasellinen on valmis!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Poltetut sipulit

  • 3 kplsipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • sormisuolaa

Pekoni-dijonkastike

  • 6 kplpekonisiivuja
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 rklomenaviinetikkaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 rklhunaja-dijonsinappia
  • suolaa ja mustapippuria

Salaatti

  • pinaattia
  • lehtikaalia
  • 100 gsinihomejuustoa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuori ja halkaise sipulit. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy kuumaksi. Laitan sipulit pannulle leikkauspinta alaspäin. Vähennä lieden lämpöä ja paista sipuleita miedolla keskilämmöllä 20 minuuttia kunnes pinnat ovat saaneet tumman värin.

Laita pannu 150 asteiseen uuniin ja paista 10 minuuttia. Anna sipuleiden jäähtyä hetki ja leikkaa kannat pois. Erottele sipulipuolikkaiden kerrokset toisistaan. Ripottele päälle sormisuolaa.

Paista pekonisiivut rapeiksi pannulla. Nosta ne talouspaperin päälle lautaselle.

Säästä pari ruokalusikallista pekonin paistorasvaa pannulle. Sekoita pannulle loraus oliiviöljy, omenaviinietikka, sokeri ja hunaja-dijonsinappi. Nosta pannu liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä pari minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita babypinaatti ja lehtikaali salaattipohjaksi. Voit käyttää myös erilaisia salaatteja ja rucolaa.

Murenna pekoni ja sinihomejuusto salaatin joukkoon. Lisää mukaan sipulit ja lusikoi päälle lämmintä kastiketta.

Vinkki!

Kokeile salaattipohjaksi babypinaattia ja erilaisia lehtikaaleja. Voit käyttää myös erilaisia salaatteja ja rucolaa!
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä