Maku

Sipuli-sinihomejuustopiiras

1 h 20 min
0
0

Sipuli-sinihomejuustopiiras

Teksti Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Pohja

  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 125 gvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 5 rklvettä

Täyte

  • 15 gvoita
  • 6 dlsipulia (silputtuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 200 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (muruna)
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 3 kplmunaa
  • 5 kplanjovista (paloiteltuna)
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/2 tlmeiramia
  • 1/4 rklvalkopippuria
  • 1 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Mittaa vehnäjauhot, voi ja suola kulhoon. Nypi seos murusiksi. Lisää vettä ripotellen, jotta saat pyöritettyä taikinasta pallon. Kauli taikina levyksi ja nosta halkaisijaltaan noin 26 senttiseen piirasvuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin.

Sulata voi pannulla. Paista siinä sipulit ja valkosipuli pehmeiksi ja hiukan ruskistuneiksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää loput aineet. Maista täytettä ja lisää suolaa tai anjovislientä maun mukaan. Täyte saa maistua melko suolaiselta. Kaada täyte pohjalle ja paista piirasta 200 asteessa noin tunti.

Peitä piiras kypsymisen loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla, jos se uhkaa tummua liikaa.

Anna piiraan jäähtyä ennen leikkaamista. Piiras on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.

•Ranskalaiset leipovat paljon erilaisia ruokaisia piiraita, joiden perusohje on lähes aina sama. Murea pohja sekoitetaan rasvasta, vehnäjauhosta ja vedestä. Täytteeseen tarvitaan ranskankermaa, munia sekä jotakin kaapista löytyvää herkkua. Voit tehdä piiraasta omia muunnelmiasi vaihtelemalla täytteen aineksia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä