Rouskis! Sipsikana on jokaisen sour cream & onion -fanin rapea lempiruoka
4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h Sipsikana yhdistää rouskuvan leivityksen sour cream & onion -perunalastuista tuttuun makukomboon. Mikä koukuttava herkku! Kruunaa naposteluannos raikkailla sitruunalohkoilla.
3.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.4.2021

Rouskis! Sipsikana on jokaisen sour cream & onion -fanin rapea lempiruoka
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4broilerin maustamatonta rintafileetä
- ½ tlsuolaa
- ⅓ tlmustapippuria
- 1½ dlranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
- ½ dlruohosipulia hienonnettuna
- 2 rklsipulijauhetta
- 4 dlpankojauhetta
Uppopaistaminen
- 1 litrarypsiöljyä
Lisäksi
- 1sitruuna
Sipsikana valmistuu näin:
- Kuivaa broilerinfileet talouspaperilla. Leikkaa fileet pitkittäin 3 palaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita ranskankerma, ruohosipulit ja ruokalusikallinen sipulijauhetta kulhossa. Lisää broilerit ja sekoita niin, että ne peittyvät kauttaaltaan kastikkeeseen. Peitä kulho kelmulla ja pane jääkaappiin maustumaan vähintään neljäksi tunniksi.
- Sekoita pankojauhe ja ruokalusikallinen sipulijauhetta kulhossa. Ota broileripalat marinadista ja kierittele ne pankoseoksessa.
- Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 170−180-asteiseksi. Paista 3 broileripalaa kerrallaan noin 4 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarkista broilerien kypsyys. Viimeistele sipsikana ruohosipulilla ja tarjoa lisäksi sitruunalohkoja.

Kanaranskalaiset – rapea herkku valmistuu helposti kotonakin
Maku

Misomarinoidut wingsit – japanilaisittain maustetut siivet ovat viikonloppuruokaa parhaimmillaan
Kotivinkki

Haitariperunat soikoon! Hupsu perunakikka villitsee somessa – katso ohje ja video
Kotivinkki

Perunalastut ja chilidippi
Kotivinkki

Tiesitkö, että perunankuorista saa rapeat sipsit? Perunankuorisipsit kruunaa valkosipulinen skordalia-dippi
Kotivinkki

Wingsit Korean tyyliin
Maku

Broileripullatikut pekonilla höystettynä – näppärää pikkusuolaista juhlapöytään
Meillä kotona

Vietnamilaiset banh mi -aamiaisleivät – pikapikkelöityjä kasviksia ja grillattua broileria maalaisleivän päällä tarjottuna
Maku