Kotivinkki

Rouskis! Sipsikana on jokaisen sour cream & onion -fanin rapea lempiruoka

4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Sipsikana yhdistää rouskuvan leivityksen sour cream & onion -perunalastuista tuttuun makukomboon. Mikä koukuttava herkku! Kruunaa naposteluannos raikkailla sitruunalohkoilla.
3.6
0
Julkaistu: 27.4.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 4broilerin maustamatonta rintafileetä
  • ½ tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria
  • 1½ dlranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
  • ½ dlruohosipulia hienonnettuna
  • 2 rklsipulijauhetta
  • 4 dlpankojauhetta

Uppopaistaminen

  • 1 litrarypsiöljyä

Lisäksi

  • 1sitruuna
Tulosta

Sipsikana valmistuu näin:

  1. Kuivaa broilerinfileet talouspaperilla. Leikkaa fileet pitkittäin 3 palaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Sekoita ranskankerma, ruohosipulit ja ruokalusikallinen sipulijauhetta kulhossa. Lisää broilerit ja sekoita niin, että ne peittyvät kauttaaltaan kastikkeeseen. Peitä kulho kelmulla ja pane jääkaappiin maustumaan vähintään neljäksi tunniksi.
  3. Sekoita pankojauhe ja ruokalusikallinen sipulijauhetta kulhossa. Ota broileripalat ­marinadista ja kierittele ne pankoseoksessa.
  4. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 170−180-asteiseksi. Paista 3 broileripalaa kerrallaan noin 4 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarkista broilerien kypsyys. Viimeistele sipsikana ruohosipulilla ja tarjoa lisäksi sitruunalohkoja.
Kommentoi »