Sinisimpukat valkoviinissä

20 min
0
0

Sinisimpukat valkoviinissä

Ota esiin iso kattila ja höyrytä satsi sinisimpukoita nopeasti herkutteluhetkeen. Valkoviiniliemi vie kielen mennessään - kasta siihen leipää ja lusikoi kulhon pohjalta viimeinenkin pisara!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 kplsalottisipulia
  • 1 kplfenkolia
  • 4 rklvoita
  • 2 dlvalkoviiniä
  • 2 kgsinisimpukoita
  • mustapippuria myllystä
  • lehtipersiljaa
  • maalaisleipää

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Pese ja harjaa simpukat juoksevan veden alla. Leikkaa roikkuva parta pois. Varmista että kaikki simpukat ovat eläviä. Elävä simpukka on tiukasti sulkeutunut. Heitä avonaiset simpukat roskiin.

Laita iso kattilalle liedelle reippaalle lämmölle. Lisää kattilaan hienonnettu salottisipuli, ohuiksi siivuiksi leikattu fenkoli, voi ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kattilaan puhdistetut simpukat ja hienonnettu lehtipersilja.

Höyrytä simpukoita kannen alla noin 3-5 minuuttia kunnes ne aukeavat. Heiluttele simpukoita kattilassa muutama kerta niin ne kypsyvät tasaisesti.

Ripottele pinnalle persiljaa ja fenkolinlehtiä. Tarjoile simpukat ja liemi syviltä lautasilta maalaisleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä