Maku

Sinisimpukat fenkolin,kerman & valkosipulin kera

0
0

Sinisimpukat fenkolin,kerman & valkosipulin kera

Sinisimpukat fenkolin, kerman ja valkosipulin kera on helppo ja nopea ruoka. Ruoka on rentoa ja niin se kannattaa myös tarjoilla. Revi kylkeen rapeaa maalaisleipää, unohda lusikat sillä lientä on hyvä ryystää simpukan kuorien avulla.
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 rklvoita
  • 1 kplsipuli
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplfenkolia
  • 2 rkltuoretta tilliä silputtuna
  • 2 rklpersiljaa silputtuna
  • 2 rklsitruunan mehu
  • 2 dlvalkoviiniä
  • 4 dlkermaa
  • 1 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria myllystä
  • 1 kgsinisimpukoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Silppua sipulit ja raasta fenkoli.

Huuhtele simpukat ja putsaa parrat ja muut roskat pois. (jos käytät tuoreita)

Mittaa kattilaan voi ja kuullota siinä silputtu sipuli,valkosipuli ja raastettu fenkoli.

Kun sipuli ja fenkoli pehmenee, niin lisää sekaan suola,pippuri,sitruunanmehu ja yrtit. sekoita.

Lisää viini ja anna kiehahtaa kunnolla.

Kun viini on kunnolla kiehahtanut, niin lisää kerma.

Anna liemen kiehua n.5min

Lisää sitten sekaan simpukat ja appelsiinin raastettu kuori.

Laita kansi kiinni ja anna keittyä kunnolla n.8min.

Kaada simpukat kulhoon tarjolle tai tarjoa suoraan kattilasta.

Silppua päälle vielä tuoretta persiljaa ja tilliä.

Tarjoa maalaisleivän,ranskalaisten ja valkosipulimajoneesin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä