Maku

Sinihomejuusto-päärynäpiirakat valmistuvat käden käänteessä valmiista lehtitaikinasta

1 h 10 min
0
0

Sinihomejuusto-päärynäpiirakat on helpot tehdä, ja niiden hauska muoto ihastuttaa. Päärynän ja sinihomejuuston tuttu ja toimiva makupari on tajunnanräjäyttävä. Nämä suloiset päärynäpiirakat viimeistellään balsamicokastikkeella.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

Sinihomejuusto-päärynäpiirakat

  • 500 glehtitaikinaa (pakaste)
  • 4päärynää

Voitelu

  • 1muna

Täyte

  • 150 gsinihomejuustoa
  • 30 ghasselpähkinöitä
  • 4 rklbalsamicokastiketta

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN45 min

Sinihomejuusto-päärynäpiirakat valmistuvat helposti näin:

  1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa levyt puoliksi. Kauli levyt hieman ohuemmiksi, jotta ne riittävät päärynöiden päälle.
  2. Huuhtele ja halkaise päärynät keskeltä. Jätä karat koristeeksi. Painele taikina päärynänpuolikkaiden pintaan tiiviisti. Leikkaa ylimääräinen taikina pois. Muotoile siitä lehtiä ja paina ne kiinni päärynän varsipäähän. Tee taikinan pintaan hieman reikiä ja voitele pinta munalla.
  3. Paista päärynäpiirakoita 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin värisiä.
  4. Käännä hieman jäähtyneet päärynät ylösalaisin ja ripottele niiden päälle runsaasti murusteltua sinihomejuustoa, hienonnettuja hasselpähkinöitä ja balsamicokastiketta.

MITÄ PIDIT?
0