Maku

Sinihomejuusto-päärynäpiirakat valmistuvat käden käänteessä valmiista lehtitaikinasta

1 h 10 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
45 min
Sinihomejuusto-päärynäpiirakat on helpot tehdä, ja niiden hauska muoto ihastuttaa. Päärynän ja sinihomejuuston tuttu ja toimiva makupari on tajunnanräjäyttävä. Nämä suloiset päärynäpiirakat viimeistellään balsamicokastikkeella.
0
0
Julkaistu: 28.2.2019


Ainekset (8 annosta)

Sinihomejuusto-päärynäpiirakat

  • 500 glehtitaikinaa (pakaste)
  • 4päärynää

Voitelu

  • 1muna

Täyte

  • 150 gsinihomejuustoa
  • 30 ghasselpähkinöitä
  • 4 rklbalsamicokastiketta
Tulosta

Sinihomejuusto-päärynäpiirakat valmistuvat helposti näin:

  1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa levyt puoliksi. Kauli levyt hieman ohuemmiksi, jotta ne riittävät päärynöiden päälle.
  2. Huuhtele ja halkaise päärynät keskeltä. Jätä karat koristeeksi. Painele taikina päärynänpuolikkaiden pintaan tiiviisti. Leikkaa ylimääräinen taikina pois. Muotoile siitä lehtiä ja paina ne kiinni päärynän varsipäähän. Tee taikinan pintaan hieman reikiä ja voitele pinta munalla.
  3. Paista päärynäpiirakoita 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin värisiä.
  4. Käännä hieman jäähtyneet päärynät ylösalaisin ja ripottele niiden päälle runsaasti murusteltua sinihomejuustoa, hienonnettuja hasselpähkinöitä ja balsamicokastiketta.

Kommentoi »