Kotivinkki

Sinihomejuusto-nokkoskeitto

15 min
0
0

Sinihomejuusto-nokkoskeitto

Sinihomejuusto toimii myös nokkosen kaverina. Murustele sitä siis nokkoskeittoon. Lopputulos on herkullinen!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–5 annosta)

  • 1 ½ lnokkosen lehtiä ja pehmeitä, nuoria varsia (tiiviisti mitattuna)
  • 2 lvettä
  • 100 ghomejuustoa (esim. Aura)
  • 25 gvoita
  • ¾ dlvehnäjauhoja
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 1 rklruohosipulia hienonnettuna
  • 1 rklsokeria
  • ¼ tlmustapippuria
  • (½ tl muskottipähkinää raastettuna)

Lisäksi

  • 4keitettyä kananmunaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Kiehauta vesi isossa 3 litran kattilassa. Upota puhdistetut, huuhdellut nokkoset kiehuvaan veteen noin 15 sekunniksi. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä. Leikkaa nokkoset muutamaan osaan mutta älä hienonna liikaa.

2. Murustele homejuusto. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja anna kiehahtaa. Lisää maito samalla koko ajan reippaasti sekoittaen. Lisää nokkoset, murusteltu homejuusto ja mausteet. Kiehauta ja anna kiehua hissukseen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Pane kananmunat kiehumaan 10 minuutiksi.

3. Tarjoa sinihomejuusto-nokkoskeitto keitettyjen kananmunanpuolikkaiden kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Perinteinen nokkoskeitto

Nokkosrisotto ja parmankinkkulastut

Nokkosen ryöppäys

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä