Maku

Sinappinen peruna-savukalasalaatti

40 min
4.5
0

Sinappinen peruna-savukalasalaatti

GL
LA
MA
0
4.5
Peruna-savukalasalaatti yhdistää kesän lempiainekset: uudet perunat, savukalan, ruohosipulin ja sinapin. Voit valmistaa salaatin myös edellispäivänä keitetyistä kylmistä perunoista.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 guutta perunaa

Sinappi-ruohosipulikastike

  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 2 rklsinappia (karkeaa)
  • 1 1/2 tlhunajaa (juoksevaa)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 400 gsavukalaa (tai 2 prk sardiineja)
  • 4 kplkeitettyä munaa
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa (tai roomansalaattia)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Pese perunat huolellisesti. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 15–20 minuuttia.

Valuta perunat ja laita kattilaan hetkeksi talouspaperiarkki imemään perunoista ylimääräinen kosteus.

Yhdistä sinappi-ruohosipulikastikkeen ainekset. Lisää kastike vielä lämpimiin perunoihin.

Perkaa savukala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kuori ja lohko munat. Huuhtele ja kuivaa salaatti.

Sommittele vadille salaattia, perunoita, savukalaa ja kananmunaa.

Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä