Maku

Simpukkapasta

{
Aktiivinen
Passiivinen
Valmiiksi puhdistetut sinisimpukat on vaivaton kypsentää mausteliemessä. Jyvänmuotoinen orzopasta kiehahtaa samalla - herkullinen kulhollinen simpukkapastaa on valmiina hetkessä!
3
0
Julkaistu: 10.5.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 500 gsinisimpukoita
  • 4 dlorzopastaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 kplfenkolia
  • 1 kplsipuli
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 dlvalkoviiniä
  • 1/4 gsahramia
  • 2 dlkermaa
  • suolaa ja mustapippuria
Tulosta
Osta valmiiksi puhdistettuja eläviä sinisimpukoita. Huuhdo ne hyvin ja tarkista, että kaikki ovat ehjiä. Heitä rikkoutuneet simpukat pois.  
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit ja fenkoli pehmeäksi muutaman minuutin ajan.
Lisää viini, suola, sahrami, pippuri ja kerma. Anna kiehahtaa.
Lisää kattilaan puhdistetut simpukat. Höyrytä simpukoita kannen alla noin 3-5 minuuttia kunnes ne aukeavat. Heiluttele simpukoita kattilassa muutama kerta niin ne kypsyvät tasaisesti.
Valuta pasta siivilässä. Sekoita pasta simpukoiden ja liemen sekaan kattilaan.
Ripottele pinnalle persiljaa ja fenkolinlehtiä. Tarjoile simpukkapasta syviltä lautasilta liemen kanssa.
Jos saatavilla ei ole tuoreita eläviä sinisimpukoita, voit käyttää myös pakastesimpukoita. Kokeile pastaan myös muita simpukoita ja äyriäisiä!
MITÄ PIDIT?
3
Kommentoi »