Maku

Simpukkakeitto

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
GL
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu: 30.9.2010


Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gsinisimpukoita
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 kplperunaa
  • 3 kpltomaattia
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 1/3 kplpurjoa
  • 50 gtuoretta korianteria
  • 50 gpersiljaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 kplkalaliemikuutioita
  • 7 1/2 dlvettä
  • 4 dlkuivaa valkoviiniä
  • 250 gsimpukoita (säilyke)
  • 200 gkatkarapuja (pakaste)
  • 400 gkuhaa
Tulosta

Pane simpukat runsaaseen kylmään veteen. Huuhtele ja puhdista ne huolellisesti. Rapsuta hiekka pois pinnasta ja katkaise ”parta” pois veitsellä. Koputtele auenneita simpukoita, jos ne jäävät auki, heitä ne pois. Silppua sipulit ja hienonna valkosipulit. Leikkaa kuoritut perunat veneiksi. Kalttaa tomaatit ja poista niistä kuoret. Kuutioi tomaatit ja paprikat ja silppua purjo. Hienonna yrtit. Ruskista sipulisilppua isossa kattilassa öljyssä hetki. Lisää valkosipuli, perunat, tomaatit, paprika, purjo ja hienonnetut yrtit, laakerinlehti ja pippuri. Sekoita. Lisää joukkoon liemikuutiot, vesi sekä viini ja anna keiton kiehua kymmenen minuuttia. Lisää purkkisimpukat liemineen, katkaravut ja kuutioidut kalapalat. Nostele lopuksi joukkoon sinisimpukat. Keitä niitä kannen alla noin 10 minuuttia. Älä enää sekoita. Kaada keitto kulhoon ja nosta päälle osa simpukoista koristeeksi. Silppua pinnalle yrttejä ja tarjoa.

Kommentoi »