Simpukat portterissa

35 min
0
0

Simpukat portterissa

LA
MA
MU
0
0
Teksti Jaakko Sorsa
Kuvat Antti Hallakorpi
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gsinisimpukoita
  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 3 1/3 dlkeskiolutta (esim. portteria, Sinebrychoff)
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 2 kpltomaattia
  • 1/2 dlruohosipulia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Harjaa sinisimpukat puhtaiksi juoksevan kylmän veden alla ja poista parta, mikäli sitä on. Poista rikkoutuneet simpukat ja ne, jotka eivät sulkeudu, kun kuorta kopauttaa.

Hienonna sipulit ja kuullota ne kattilassa tilkassa oliiviöljyä. Lisää simpukat, portteri ja timjami. Sekoita pyöräyttäen pikaisesti.

Anna kypsyä parin minuutin ajan kannella peitettynä. Ravista kattilaa hieman silloin tällöin. Pilko tomaatit ja ruohosipuli.

Kun simpukat ovat auenneet, ne ovat kypsiä. Heitä pois yhä kiinni olevat simpukat.

Nostele simpukat lautasille reikäkauhan avulla ja lisää kattilaan jääneeseen liemeen pilkotut tomaatit ja ruohosipuli. Kuumenna pikaisesti ja kaada liemi simpukoiden päälle.

Tarjoa halutessasi belgialaiseen tapaan ranskalaisten perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä