Tuoretomaattipasta ei vaadi turhaa kikkailua. Herkullinen ja raikas maku syntyy laadukkaista, yhteensopivista raaka-aineista. Pastan ja tomaattien lisäksi tarvitset vain pecorinoa, sitruunaa, basilikaa ja mausteita.
Pane pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä juuri ja juuri kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Paloittele tomaatit ja nosta kulhoon. Mausta suolalla ja sekoita.
Mittaa kattilaan öljy, sitruunamehu, hienonnettu valkosipulinkynsi ja chili. Kuumenna hetki ja nosta kattila pois levyltä. Lisää joukkoon tomaatit, pecorino ja hienonnettu basilika.
Valuta pasta, mutta säästä desi keitinvettä. Kaada kuuma pasta kulhoon tomaattiseoksen päälle ja sekoita. Jos ruoka tuntuu kuivalta, lisää keitinvettä pienissä erissä samalla sekoittaen. Tarjoa heti.