5(1)
Köyhät ritarit valmistetaan nyt suolaisina! Silliritarit koukuttavat rapean leivän ja pehmeän moussen yhdistelmällä
Kasvis
Sokeriton
30 min
Maistuisiko rakastettu kesäklassikko uudella tavalla? Köyhät ritarit päivittyvät tänä kesänä silliritareiksi! Sillimousse aateloi rapeiksi paistetut leivät täydellisiksi kesäpurtaviksi.
23.6.2021
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
8viipaletta maalaisleipää
1 dlmaitoa
1 dlruokakermaa
4 munaa
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Sillimousse
200 gmatjessillifileetä
3–4 kesäsipulin vartta
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 tlsitruunamehua
ripaus rouhittua valkopippuria
Lisäksi
2keitettyä munaa
Paistamiseen
voita tai margariinia

Silliritarit valmistuvat näin:

  1. Valmista sillimousse. Hienonna sillit ja sipulinvarret. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa muun valmistelun ajan.
  2. Kuori keitetyt munat ja murskaa haarukalla.
  3. Riko raa’at munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito, kerma ja mausteet. Upota leipäpalat yksi kerrallaan munamaitoon. Paista pannulla voissa molemmin puolin rapeiksi ja kullanruskeiksi.
  4. Tarjoa leivät sillimoussen ja munamurun kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.