Sillipiirakka

1 h 10 min
4.2
0

Sillipiirakka

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 rklvettä

Täyte

  • 4 kplkeitettyä munaa
  • 200 gmaustesilliä
  • 2 kplporkkanaa
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 200 graejuustoa
  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %)
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN35 min

Sekoita nopeasti keskenään huoneenlämpöinen rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita pohjataikina tasaiseksi. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Halutessasi voit tehdä monta pienempää piirakkaa.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Leikkaa täytteen munat ja silli pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Yhdistä täytteen ainekset keskenään.

Levitä täyte pohjan päälle. Paista sillipiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Tarjoa sillipiirakka heti lämpimänä tai jäähtyneenä raikkaan salaatin kanssa.

*Halutessasi voit korvata sillin savukalalla.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä