Kotivinkki

Sillikaviaaripallot, paahdetut graavilohipalat ja avokadokastike

0
0

Sillikaviaaripallot, paahdetut graavilohipalat ja avokadokastike

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

SILLIKAVIAARIPALLOT:

  • 160 gkevytsuolattua sillifileetä
  • 4kananmunaa
  • 1keskikokoinen punasipuli
  • 250 gkotijuustoa
  • 200 gmascarpone-juustoa
  • 2 rklhienonnettua tilliä
  • 1 tlsinappia

KORISTELUUN:

  • mätiä ja punasipulisilppua

PAAHDETUT GRAAVILOHIPALAT:

  • noin 500 glohifileetä
  • ½ dlkarkeaa merisuolaa
  • ½ tlsokeria
  • ½ tlrouhittua valkopippuria

AVOKADOKASTIKE:

  • 1kypsä avokado
  • 2 rklpuristettua sitruunamehua
  • 200 granskankermaa
  • vajaa 1 tlraastettua piparjuurta
  • vajaa 1 tljuoksevaa hunajaa
  • suolaa maun mukaan

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

SILLIKAVIAARIPALLOT

1. Valuta silli. (Jos silli on liian suolaista, liota fileetä ensin kylmässä vedessä noin 1–2 tuntia.) Leikkaa valutettu silli hienoksi hakkeeksi ja nosta kulhoon. Keitä kananmunat.

2. Kuori ja paloittele kananmunat. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita silli, munat ja sipuli.

3. Paloittele kotijuusto. Sekoita kotijuusto, mascarpone-juusto, tilli ja sinappi tasaiseksi massaksi. Sekoita silli-munaseos ja juustoseos keskenään. Nosta seos viileään noin tunniksi.

4. Muotoile viileästä massasta kostutetuin käsin palloja tarjoiluvadille. Koristele mädillä ja hienonnetulla punasipulilla.

PAAHDETUT GRAAVILOHIPALAT JA AVOKADOKASTIKE

1. Fileoi kala, poista nahka sekä rasva ja nypi selkäruodot pois.

2. Levitä filee muovikelmulle. Sekoita merisuolaan sokeri ja valkopippuri. Hiero suolaseos kalan pintaan. Kiedo kala kelmuun ja nosta jääkaappiin maustumaan kahdeksi tunniksi.

3. Pyyhi irtoavat mausteet pois kalan pinnalta. Leikkaa kalanliha pituussuunnassa 4–5 samankokoiseen pitkään viipaleeseen.

4. Paahda kalapalat yksitellen kuumalla pannulla nopeasti joka puolelta. Kalojen keskusta saa jäädä raa’aksi. Anna kalojen jäähtyä, kiedo ne tiukaksi paketiksi muovikelmuun ja nosta pakastimeen tunniksi.

5. Valmista avokadokastike, kun kalat ovat pakastimessa. Kuori ja kuutioi avokado. Purista kuutioille hieman sitruunamehua, jotta ne eivät tummu. Murskaa avokadonliha tasaiseksi haarukalla.

6. Yhdistä avokado ja ranskankerma tasaiseksi seokseksi. Mausta piparjuurella, juoksevalla hunajalla ja suolalla. Säilytä kastike viileässä ennen tarjoilua.

7. Ota kohmeiset kalat pakastimesta ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi. Tarjoa kalat avokadokastikkeen kanssa.

Vinkki!

Huom: Sillien liotusaika on 1-2 T ja viilentämisaika 1 T. Lohen graavantumisaika on 2 T ja pakastamisaika 1 T.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä