Maku

Sillikaviaarikakku

2 h 20 min
4
0

Sillikaviaarikakku

Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 90 ghapankorppuja
  • 100 gjuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 rklkevytmaitoa

Täyte

  • 6 kplliivatelehteä
  • 500 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 3 dlkuohukermaa
  • 150 gmaustesilliä (lasimestarin)
  • 1 kplsalottisipulia
  • 2 kplmunaa
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)

Koristeluun

  • 1 dlmätiä
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Pane hapankorput, juokseva margariini ja maito monitoimikoneen kulhoon ja käytä seos tasaiseksi.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.
Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Yhdistä keskenään ranskankerma, kevyesti vaahdotettu kerma, pieneksi pilkotut sillifileet, kuorittu ja silputtu sipuli sekä keitetyt ja hienonnetut kananmunat.
Liota pehmenneet liivatteet puoleen desiin kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita täytteeseen.
Kumoa täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kylmään pariksi tunniksi. Irrota vuoka, koristele pinta mädillä ja tillisilpulla ja nosta tarjolle raikkaan kesäisen salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä