Kotivinkki

Silli-tuorejuustotorttu

4 h 40 min
0
0

Silli-tuorejuustotorttu

Panosta kalapöytään! Kermainen sillitorttu ja saaristolaisleipäpohja muodostavat täydellisen makuyhdistelmän, joka sopii vaikka sellaisenaan joulupöydän alkuruoaksi tai näyttäväksi keskipisteeksi runsaassa kalapöydässä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (10-12 annosta)

  • 75 gvoita
  • 225 gsaaristolaislimppua (10–12 viipaletta)
  • 75 gvoita

Täyte

  • 2liivatelehteä
  • 500 gmatjessilliä
  • 1punasipuli
  • 2 rklruoho- tai kevätsipulia
  • 1 rkltilliä
  • 400 granskankermaa (2–3 prk)
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rklsitruunan mehua

Koristeluun

  • punasipulia ja tuoretta tilliä

Tee näin

4 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN4 h

1. Sulata voi. Jauha leipä monitoimikoneessa leikkuuterällä. Lisää voisula ja aja tasaiseksi seokseksi.

2. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Painele leipäseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

3. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna valutettu silli pieneksi hakkelukseksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna myös yrtit.

4. Yhdistä silli, sipulit, yrtit, ranskankerma ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi.

5. Kuumenna sitruunamehu kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata ne kuumaan mehuun. Älä anna kiehua. Kaada liivateseos täytemassaan ohuena norona koko ajan sekoittaen.

6. Kaada täyte pohjan päälle, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään, vähintään neljä tuntia. Koristele silli-tuorejuustotorttu ohuilla sipulirenkailla ja tillinoksilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä