Silkkitien hernekeitto – keltaisessa sosekeitossa ihastuttavat eksoottiset mausteet
13 h 45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
13 h 30 minSilkkitien hernekeitto on perinteisen hernarin mausteisempi versio, joka soseutetaan pehmeäksi ennen tarjoilua. Kokeile rohkeasti, saatat nimittäin ihastua!
GL
KA
MU
3
Kuvat
Julkaistu 27.6.2005

Silkkitien hernekeitto – keltaisessa sosekeitossa ihastuttavat eksoottiset mausteet
Reseptin ainekset (4 annosta)
Silkkitien hernekeitto
- 3 dlkuivattuja herneitä (keltaisia)
- 2 dlsipulia
- 2 kplporkkanaa
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 7 dlvettä
- 400 gtomaattimurskaa
- 70 gtomaattipyreetä
- 1/4 dlsitruunamehua
- 1 kplkasvisliemikuutiota
- 1 1/2 rklsoijakastiketta
- 3 tlcurrya
- 2 kpllaakerinlehteä
- 1/4 tlkanelia
- 1/4 tlkardemummaa
- 2 tlsokeria
- 1 dlruokakermaa
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Silkkitien mausteinen hernekeitto:
- Aloita hernekeiton valmistus liottamalla herneet runsaassa kylmässä vedessä yön yli, tai kaada herneiden päälle kiehuvaa vettä ja liota niitä kolmisen tuntia. Huuhtele herneet siivilässä ja kaada kattilaan.
- Kuori ja pilko sipulit, porkkanat ja valkosipulinkynnet. Palat saavat olla suurehkoja, sillä keitto soseutetaan lopuksi.
- Lisää kaikki aineet kattilaan, lukuun ottamatta kermaa, suolaa ja mustapippuria. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa kannen alla tunnista kahteen tuntiin.
- Poista hernekeitosta laakerinlehdet. Soseuta keitto ja lisää kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen hernekeiton resepti!

Siskonmakkarat tekevät hernekeitosta todellista herkkua – katso ohje, jolla pistät purkkihernarinkin uuteen uskoon!
Maku

Savupotka-hernekeitto – herkullista arkiruokaa parhaimmillaan
Maku

Paras hernekeitto valmistuu laadukkaista raaka-aineista – kurkkaa resepti, joka on täynnä makua
Maku

Perinteinen hernekeitto – resepti, joka vie nostalgiamatkalle mummolan keittiöön
Maku

Hernekeitto uunissa – vielä enemmän makua kuin perinteisessä versiossa
Maku

Hernekeitto – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Maku

Hernekeitto on laskiaisen klassikko – mutta minkä kanssa se kuuluu syödä?

Tulinen hernekeitto saa potkua chilitahnasta ja valkosipulista – kokeile ja ylläty!
Maku