Maku

Silkkitien keltainen hernekeitto

13 h 45 min
GL
KA
MU
3
0


 

Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Ainekset (4 annosta)

  • 3 dlkuivattuja herneitä (keltaisia)
  • 2 dlsipulia
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 7 dlvettä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 1/4 dlsitruunamehua
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 1/2 rklsoijakastiketta
  • 3 tlcurrya
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/4 tlkanelia
  • 1/4 tlkardemummaa
  • 2 tlsokeria
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

13 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN13 h 30 min

Aloita hernekeiton valmistus liottamalla herneet runsaassa kylmässä vedessä yön yli, tai kaada herneiden päälle kiehuvaa vettä ja liota niitä kolmisen tuntia. Huuhtele herneet siivilässä ja kaada kattilaan. Kuori ja pilko sipulit, porkkanat ja valkosipulinkynnet. Palat saavat olla suurehkoja, sillä keitto soseutetaan lopuksi.

Lisää kaikki aineet kattilaan, lukuun ottamatta kermaa, suolaa ja mustapippuria. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa kannen alla tunnista kahteen tuntiin.

Poista hernekeitosta laakerinlehdet. Soseuta keitto ja lisää kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

MITÄ PIDIT?
3