Maku

Silkkitien hernekeitto – keltaisessa sosekeitossa ihastuttavat eksoottiset mausteet

13 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
13 h 30 min
Silkkitien hernekeitto on perinteisen hernarin mausteisempi versio, joka soseutetaan pehmeäksi ennen tarjoilua. Kokeile rohkeasti, saatat nimittäin ihastua!
GL
KA
MU
3
0
Julkaistu: 27.6.2005


Ainekset (4 annosta)

Silkkitien hernekeitto

  • 3 dlkuivattuja herneitä (keltaisia)
  • 2 dlsipulia
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 7 dlvettä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 1/4 dlsitruunamehua
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 1/2 rklsoijakastiketta
  • 3 tlcurrya
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/4 tlkanelia
  • 1/4 tlkardemummaa
  • 2 tlsokeria
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Silkkitien mausteinen hernekeitto:

  1. Aloita hernekeiton valmistus liottamalla herneet runsaassa kylmässä vedessä yön yli, tai kaada herneiden päälle kiehuvaa vettä ja liota niitä kolmisen tuntia. Huuhtele herneet siivilässä ja kaada kattilaan.
  2. Kuori ja pilko sipulit, porkkanat ja valkosipulinkynnet. Palat saavat olla suurehkoja, sillä keitto soseutetaan lopuksi.
  3. Lisää kaikki aineet kattilaan, lukuun ottamatta kermaa, suolaa ja mustapippuria. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa kannen alla tunnista kahteen tuntiin.
  4. Poista hernekeitosta laakerinlehdet. Soseuta keitto ja lisää kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen hernekeiton resepti!

Kommentoi »