Silakkavartaat
{
Aktiivinen
Passiivinen
Silakkavartaat valmistuvat uunissa 10 minuutissa. Kalan lisäksi vartaisiin uuden sadon sipuleita ja kirsikkatomaatteja. Silakkafileet saavat makua sipulisesta sinappiseoksesta.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.4.2012

Silakkavartaat
Reseptin ainekset
- 300 gsilakkafileitä
- suolaa
- sipulinvarsia
- 2 rklrouheista sinappia
- uuden sadon pikkusipuleita
- kirsikkatomaatteja
- 2valkosipulia
- öljyä
- rouhittua mustapippuria
Silakkavartaat valmistuvat näin:
Aseta silakat leivinpaperille nahka alaspäin. Ripottele päälle suolaa. Hienonna muutama sipulinvarsi sinappiin. Valele fileet sinappiseoksella. Kääri fileet tiukoiksi rulliksi, aloita kapeammasta päästä.
Kuori ja halkaise sipulit. Pujota vartaisiin silakkarullia, sipuleita ja tomaatteja. Aseta vartaat, kuoritut valkosipulinkynnet ja parhaat sipulinvarret uunipannulle.
Valele vartaat ja muut ainekset öljyllä, mausta mustapipurilla.
Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Limegraavatut silakkafileet
Kotivinkki

Silakkaceviche
Kotivinkki

Kuorrutetut silakkafileet ja chili-coleslaw
Maku

Sitruunaiset kala-äyriäisvartaat
Maku

Kolmen kalan vartaat
Maku

Kapriskastike grillivartaille
Maku

Savusilakka-caesarsalaatti – klassikkosalaatin Suomi-versio
Kotivinkki

Pankokuorrutetut silakkapihvit
Kotivinkki