Maku

Silakkataskut ja parsakaali-perunasose

35 min
0
0

Silakkataskut ja parsakaali-perunasose

MU
GL
0
0
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä
  • 1 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 1 kplsitruunaa (2 tl kuoriraastetta ja 2 rkl mehua)

Parsakaali-perunasose

  • 600 gperunaa (jauhoinen lajike)
  • 400 gparsakaalia
  • 3 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 rklvoita

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Kuori ja paloittele perunat. Pese ja paloittele parsakaali varsineen.

Kumoa perunapalat kattilan pohjalle, ja kaada päälle vettä niin, että perunat juuri peittyvät. Lisää suola ja parsakaalit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15–20 minuuttia. (Parsakaalipalat kypsyvät perunoiden päällä höyryssä.)

Poista silakkafileistä halutessasi selkäevät ja levitä fileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita yrtit ja sitruunankuoriraaste keskenään ja jaa seos fileille.

Käännä fileet kaksinkerroin taskun muotoon. Nosta ne voideltuun uunivuokaan limittäin ja pirskota päälle sitruunamehu. Lopun sitruunan voit paloitella kalojen lomaan uuniin. Kypsennä silakkataskuja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kaada kasvisten keitinvesi talteen. Soseuta sähkövatkaimella ja lisää keitinvettä niin paljon, että soseesta tulee kostean kuohkeaa. Mausta voilla.

Tarjoa silakkataskut parsakaali-perunasoseen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä