Silakkapihvit uunissa – koko pellillinen kerralla tarjolle
35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
15 minSilakkapihvit uunissa on kätevä arkiruoka, ja pellillinen kalapihvejä valmistuu kerralla isommallekin porukalle. Uunissa paisteut silakkapihvit ovat yhtä hyviä kuin pannulla paisteut. Maista ja tarjoa perinteiseen tapaan perunamuusin kanssa.
MU
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.7.2005

Silakkapihvit uunissa – koko pellillinen kerralla tarjolle
Reseptin ainekset (12 annosta)
Silakkapihvit uunissa
- 1,25 kgsilakkafileitä
- 1 1/4 tlsuolaa
- 3/4 tlpippurisekoitusta
Täyte
- 1 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
- 1/3 purjoa (silputtuna )
- 1/2 dltuoretta tilliä (silputtuna)
Leivittäminen
- 3 rkljuoksevaa margariinia
- 1/4 dlruisjauhoja
Silakkapihvit uunissa valmistuvat helposti näin:
- Kuumenna uuni 225–250 asteeseen. Voitele uunipelti juoksevalla margariinilla tai pane voideltu leivinpaperi pellille.
- Levitä puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin pellille. Mausta fileet suolalla ja pippurisekoituksella. Sekoita yrttisilput ja purjo keskenään ja levitä silppu fileiden päälle tasaisesti. Nosta loput fileet täytteen päälle nahkapuoli ylöspäin. Valuta juokseva margariini fileiden päälle ja ripottele tai siivilöi jauhot pinnalle. Paista uunissa 12–15 minuuttia.
- Nauti silakkapihvit palsternakka-perunasoseen ja paistettujen punajuurisuikaleiden kanssa.
Vinkki!
Silakkapihvit maistuvat kylmänä ruisleivän kanssa tai marinoituna etikka-mausteliemessä.

Silakkapihvit – kalaruokien ikiklassikko saa rapean pinnan voissa paistamalla
Maku

Pankokuorrutetut silakkapihvit
Kotivinkki

Silakkapihvit tuorejuustotäytteellä
Maku

Grillatut silakkapihvit
Maku

Täytetyt silakkapihvit ja perunamuusi
Maku

Silakkapihvit marinadissa
Maku

Sitruunaiset silakkapihvit ja lohkoperunat
Maku

Silakkapihvit ja kvinoa-parsakaalilisäke
Maku