Maku

Silakkapihvit uunissa – koko pellillinen kerralla tarjolle

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Silakkapihvit uunissa on kätevä arkiruoka, ja pellillinen kalapihvejä valmistuu kerralla isommallekin porukalle. Uunissa paisteut silakkapihvit ovat yhtä hyviä kuin pannulla paisteut. Maista ja tarjoa perinteiseen tapaan perunamuusin kanssa.
MU
4.1
2
Julkaistu: 15.7.2005


Reseptin ainekset (12 annosta)

Silakkapihvit uunissa

  • 1,25 kgsilakkafileitä
  • 1 1/4 tlsuolaa
  • 3/4 tlpippurisekoitusta

Täyte

  • 1 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/3 purjoa (silputtuna )
  • 1/2 dltuoretta tilliä (silputtuna)

Leivittäminen

  • 3 rkljuoksevaa margariinia
  • 1/4 dlruisjauhoja
Tulosta

Silakkapihvit uunissa valmistuvat helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 225–250 asteeseen. Voitele uunipelti juoksevalla margariinilla tai pane voideltu leivinpaperi pellille.
  2. Levitä puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin pellille. Mausta fileet suolalla ja pippurisekoituksella. Sekoita yrttisilput ja purjo keskenään ja levitä silppu fileiden päälle tasaisesti. Nosta loput fileet täytteen päälle nahkapuoli ylöspäin. Valuta juokseva margariini fileiden päälle ja ripottele tai siivilöi jauhot pinnalle. Paista uunissa 12–15 minuuttia.
  3. Nauti silakkapihvit palsternakka-perunasoseen ja paistettujen punajuurisuikaleiden kanssa.

Vinkki!

Silakkapihvit maistuvat kylmänä ruisleivän kanssa tai marinoituna etikka-mausteliemessä.

2 kommenttia