Maku

Silakkapihvit uunissa

35 min
4
2

Silakkapihvit uunissa

MU
2
4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 1250 gsilakkafileitä
  • 1 1/4 tlsuolaa
  • 3/4 tlpippurisekoitusta

Täyte

  • 1 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/3 kplpurjoa (silputtuna )
  • 4 rkltuoretta tilliä (silputtuna)

Leivittämiseen

  • 3 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/4 dlruisjauhoja

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Kuumenna uuni 225–250 asteeseen. Voitele uunipelti juoksevalla margariinilla tai pane voideltu leivinpaperi pellille.

Levitä puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin pellille. Mausta fileet suolalla ja pippurisekoituksella. Sekoita yrttisilput ja purjo keskenään ja levitä silppu fileiden päälle tasaisesti. Nosta loput fileet täytteen päälle nahkapuoli ylöspäin. Valuta juokseva margariini fileiden päälle ja ripottele tai siivilöi jauhot pinnalle. Paista uunissa 12–15 minuuttia.

Nauti palsternakka-perunasoseen ja paistettujen punajuurisuikaleiden kanssa.

•Silakkapihvit maistuvat kylmänä ruisleivän kanssa tai marinoituna etikka-mausteliemessä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä