Maku

Silakkapihvit marinadissa

24 h 40 min
LA
MA
MU
3.5
0


 

Tulosta
Teksti A-lehtien arkisto
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (6 annosta)

  • 600 gsilakkafileitä
  • 1/2 dlruisjauhoja
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 6 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1 dlruohosipulia (silputtuna)

Etikkaliemi

  • 3 dlvettä
  • 3/4 dlväkiviinaetikkaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlmaustepippuria (rouhittuna)

Lisäksi

  • 2 kplpunasipulia (viipaloituna)
  • 50 gtuoretta tilliä

Tee näin

24 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN24 h

Valmista ensin silakkapihvit. Huuhtele fileet ja kuivaa ne hyvin.

Sekoita syvällä lautasella jauhot, suola ja pippuri. Kasta fileiden nahkapuoli jauhoihin ja aseta fileet leikkuupöydälle odottamaan.

Lisää puolille fileistä silputtuja yrttejä ja nosta loput fileet päälle.

Kypsennä pihvejä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pihvit.

Mittaa etikkaliemen ainekset kattilaan, kiehauta seos ja jäähdytä.

Nostele kypsät silakkapihvit, sipulirenkaat ja tillinoksat kerroksittain reilunkokoiseen astiaan ja kaada kylmä liemi päälle. Anna seoksen maustua seuraavaan päivään.

Tarjoa marinoidut silakkapihvit keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. Kalapihvit maistuvat herkullisilta myös mallas- tai ruisleivän päällä.

MITÄ PIDIT?
3.5