Maku

Silakkapihvit marinadissa

24 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
24 h
LA
MA
MU
3.5
0
Julkaistu: 23.11.2008


Ainekset (6 annosta)

  • 600 gsilakkafileitä
  • 1/2 dlruisjauhoja
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 6 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1 dlruohosipulia (silputtuna)

Etikkaliemi

  • 3 dlvettä
  • 3/4 dlväkiviinaetikkaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlmaustepippuria (rouhittuna)

Lisäksi

  • 2 kplpunasipulia (viipaloituna)
  • 50 gtuoretta tilliä
Tulosta

Valmista ensin silakkapihvit. Huuhtele fileet ja kuivaa ne hyvin.

Sekoita syvällä lautasella jauhot, suola ja pippuri. Kasta fileiden nahkapuoli jauhoihin ja aseta fileet leikkuupöydälle odottamaan.

Lisää puolille fileistä silputtuja yrttejä ja nosta loput fileet päälle.

Kypsennä pihvejä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pihvit.

Mittaa etikkaliemen ainekset kattilaan, kiehauta seos ja jäähdytä.

Nostele kypsät silakkapihvit, sipulirenkaat ja tillinoksat kerroksittain reilunkokoiseen astiaan ja kaada kylmä liemi päälle. Anna seoksen maustua seuraavaan päivään.

Tarjoa marinoidut silakkapihvit keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. Kalapihvit maistuvat herkullisilta myös mallas- tai ruisleivän päällä.

MITÄ PIDIT?
3.5
Kommentoi »