Maku

Silakkaleivät

20 min
MU
5
0

Rapsakat, ruisjauhoissa pyöritellyt silakkafileet sopivat ihanasti ruisleivän ja tuoreen tillin kanssa. Ruokaisa lounasleipä ei vaadi pitkää seisomista keittiössä!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Paistetut silakat

  • 1 dlruisjauhoja
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (jauhettuna)
  • 400 gsilakkafileitä

Paistamiseen

  • 30 gvoita

Lisäksi

  • 4 kplruisleipäviipaletta (esim. Real)
  • 8 kplsalaatinlehteä
  • 1 kplsitruunaa (lohkoina)
  • 4 rkltuoretta tilliä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Yhdistä ruisjauhot, suola ja pippuri. Kääntele silakkafileet jauhoseoksessa. Taita ne silakan muotoon.

Paista silakat voissa kauniin värisiksi ja rapeapintaisiksi. Nosta ruisleiville salaattia ja vastaspaistettuja silakoita. Viimeistele sitruunalla ja tillillä.

Halutessasi voit tarjota silakkaleipien kanssa ranskankerma- tai kermaviilikastiketta.

MITÄ PIDIT?
5