Silakkaleivät
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Rapsakat, ruisjauhoissa pyöritellyt silakkafileet sopivat ihanasti ruisleivän ja tuoreen tillin kanssa. Ruokaisa lounasleipä ei vaadi pitkää seisomista keittiössä!
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.11.2015

Silakkaleivät
Ainekset (4 annosta)
Paistetut silakat
- 1 dlruisjauhoja
- 3/4 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria (jauhettuna)
- 400 gsilakkafileitä
Paistamiseen
- 30 gvoita
Lisäksi
- 4 kplruisleipäviipaletta (esim. Real)
- 8 kplsalaatinlehteä
- 1 kplsitruunaa (lohkoina)
- 4 rkltuoretta tilliä
Yhdistä ruisjauhot, suola ja pippuri. Kääntele silakkafileet jauhoseoksessa. Taita ne silakan muotoon.
Paista silakat voissa kauniin värisiksi ja rapeapintaisiksi. Nosta ruisleiville salaattia ja vastaspaistettuja silakoita. Viimeistele sitruunalla ja tillillä.
Halutessasi voit tarjota silakkaleipien kanssa ranskankerma- tai kermaviilikastiketta.
MITÄ PIDIT?
5