Maku

Silakkaleivät

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Rapsakat, ruisjauhoissa pyöritellyt silakkafileet sopivat ihanasti ruisleivän ja tuoreen tillin kanssa. Ruokaisa lounasleipä ei vaadi pitkää seisomista keittiössä!
MU
5
0
Julkaistu: 19.11.2015


Ainekset (4 annosta)

Paistetut silakat

  • 1 dlruisjauhoja
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (jauhettuna)
  • 400 gsilakkafileitä

Paistamiseen

  • 30 gvoita

Lisäksi

  • 4 kplruisleipäviipaletta (esim. Real)
  • 8 kplsalaatinlehteä
  • 1 kplsitruunaa (lohkoina)
  • 4 rkltuoretta tilliä
Tulosta

Yhdistä ruisjauhot, suola ja pippuri. Kääntele silakkafileet jauhoseoksessa. Taita ne silakan muotoon.

Paista silakat voissa kauniin värisiksi ja rapeapintaisiksi. Nosta ruisleiville salaattia ja vastaspaistettuja silakoita. Viimeistele sitruunalla ja tillillä.

Halutessasi voit tarjota silakkaleipien kanssa ranskankerma- tai kermaviilikastiketta.

Kommentoi »