0(0)
Vartissa valmis silakka-gnocchipannu – sitruunainen kalaruoka kruunataan parmesaani-ranskankermalla
munaton
15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen
Silakka-gnocchipannun raikkauden takaavat minisitruunat, ja täyteläisyyttä tuo parmesaanilla maustettu ranskankerma. Nappaa helppo resepti!
Julkaistu 25.5.2023
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
500 gsilakkafileitä
1 tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
2valkosipulinkynttä
5minisitruunaa (snacksitruuna, esim. Lidl)
2+2 rkloliiviöljyä
2timjamin oksaa
½ dlvalkoviiniä
500 ggnoccheja
Lisäksi
200 granskankermaa
1 dlparmesaania raasteena

Silakka-gnocchipannu – ohje:

  1. Laita silakkafileet kulhoon, lisää suola ja mustapippuri. Kääntele niin, että mausteet levittyvät tasaisesti fileille. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita fileiden joukkoon.
  2. Raasta parmesaani ja sekoita ranskankerman joukkoon.
  3. Pese ja leikkaa minisitruunat viipaleiksi. Kuumenna öljy laakealla paistinpannulla ja paista silakkafileitä timjaminoksien ja sitruunanviipaleiden kanssa noin 2 minuuttia, tai kunnes fileet ovat juuri ja juuri kypsiä.
  4. Siirrä silakkafileet ja sitruunat pannulta lautaselle. Lisää oliiviöljyä pannulle. Paista gnoccheja 3–4 minuuttia kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä pintaan.
  5. Palauta silakat ja sitruunat pannulle gnocchien päälle, lisää loraus valkoviiniä ja kuumenna ruokaa reilu minuutti.
  6. Lusikoi kuuman pannuruoan päälle parmesaanikermaa ja tarjoa heti.

Vinkki!

Valkoviinin sijaan pannulle voi lorauttaa sitruunanmehua, joka on laimennettu tilkalla vettä.

Kommentoi »