Vartissa valmis silakka-gnocchipannu – sitruunainen kalaruoka kruunataan parmesaani-ranskankermalla
munaton
15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen
Silakka-gnocchipannun raikkauden takaavat minisitruunat, ja täyteläisyyttä tuo parmesaanilla maustettu ranskankerma. Nappaa helppo resepti!

Reseptin ainekset 4 annosta
500 gsilakkafileitä
1 tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
2valkosipulinkynttä
5minisitruunaa (snacksitruuna, esim. Lidl)
2+2 rkloliiviöljyä
2timjamin oksaa
½ dlvalkoviiniä
500 ggnoccheja
Lisäksi
200 granskankermaa
1 dlparmesaania raasteena
Silakka-gnocchipannu – ohje:
- Laita silakkafileet kulhoon, lisää suola ja mustapippuri. Kääntele niin, että mausteet levittyvät tasaisesti fileille. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita fileiden joukkoon.
- Raasta parmesaani ja sekoita ranskankerman joukkoon.
- Pese ja leikkaa minisitruunat viipaleiksi. Kuumenna öljy laakealla paistinpannulla ja paista silakkafileitä timjaminoksien ja sitruunanviipaleiden kanssa noin 2 minuuttia, tai kunnes fileet ovat juuri ja juuri kypsiä.
- Siirrä silakkafileet ja sitruunat pannulta lautaselle. Lisää oliiviöljyä pannulle. Paista gnoccheja 3–4 minuuttia kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä pintaan.
- Palauta silakat ja sitruunat pannulle gnocchien päälle, lisää loraus valkoviiniä ja kuumenna ruokaa reilu minuutti.
- Lusikoi kuuman pannuruoan päälle parmesaanikermaa ja tarjoa heti.
Vinkki!
Valkoviinin sijaan pannulle voi lorauttaa sitruunanmehua, joka on laimennettu tilkalla vettä.