4(1)
Silakat intialaiseen tapaan
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
48 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 48 h
Julkaistu 4.7.2005
Maku
Reseptin ainekset 12 annosta
500 gsilakkafileitä
5 dlvettä
1 dlväkiviinaetikkaa
2 tlsuolaa
Kastike
1 kplsipulia
4 kplvalkosipulinkynttä
2 rklruokaöljyä
2 tlmausteseosta (garam masala)
1 tlcurrya
1 tljuustokuminaa
1/2 dltomaattipyreetä
1 1/2 dlvettä
1 tlsuolaa
1 rklfariinisokeria
2 rklbalsamiviinietikkaa
2 rkltuoretta korianteria (silputtuna)
Pinnalle
2 rklpinjansiemeniä (paahdettuna)
2 kplsipulia (renkaina)
150 gkirsikkatomaattia

Halkaise silakat pituussuunnassa.

Sekoita vesi, etikka ja suola. Upota silakkafileet liemeen muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valmista kastike. Silppua sipulit. Kuullota ne kattilassa öljytilkassa. Lisää joukkoon garam masala, curry ja juustokumina. Kääntele seosta, että mausteiden aromit vapautuvat.

Lisää kattilaan tomaattipyree, vesi sekä loput mausteet. Anna kastikkeen jäähtyä kunnolla. Lado valutetut silakat purkkiin vuorotellen kastikkeen kanssa ja anna maustua.

Tarjoa kirsikkatomaateilla koristellulta sipulirengaspetiltä.

•Silakat voit valmistaa pari kolmekin päivää ennen tarjoilua, jotta ne ehtivät maustua kunnolla. Pidä vain huoli, ettei kylmäketju katkea.

Kommentoi »