Maku

Silakat intialaiseen tapaan

48 h 25 min
4
0

Silakat intialaiseen tapaan

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Viljakainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä
  • 5 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 tlsuolaa

Kastike

  • 1 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklruokaöljyä
  • 2 tlmausteseosta (garam masala)
  • 1 tlcurrya
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklfariinisokeria
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 2 rkltuoretta korianteria (silputtuna)

Pinnalle

  • 2 rklpinjansiemeniä (paahdettuna)
  • 2 kplsipulia (renkaina)
  • 150 gkirsikkatomaattia

Tee näin

48 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN48 h

Halkaise silakat pituussuunnassa.

Sekoita vesi, etikka ja suola. Upota silakkafileet liemeen muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valmista kastike. Silppua sipulit. Kuullota ne kattilassa öljytilkassa. Lisää joukkoon garam masala, curry ja juustokumina. Kääntele seosta, että mausteiden aromit vapautuvat.

Lisää kattilaan tomaattipyree, vesi sekä loput mausteet. Anna kastikkeen jäähtyä kunnolla. Lado valutetut silakat purkkiin vuorotellen kastikkeen kanssa ja anna maustua.

Tarjoa kirsikkatomaateilla koristellulta sipulirengaspetiltä.

•Silakat voit valmistaa pari kolmekin päivää ennen tarjoilua, jotta ne ehtivät maustua kunnolla. Pidä vain huoli, ettei kylmäketju katkea.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä