Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.9.2010

Silakat Espanjan tapaan
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 500 gsilakkafileitä
- 1 tlsuolaa
Marinadi
- 1 kplsitruunaa
- 2 rkltuoretta timjamia
- 6 kploliiveja
- 1 rklkapriksia
- 1/2 dlrypsiöljyä
- 1/2 dlvalkoviinietikkaa
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Ripottele silakoille suolaa ja sujauta kalat öljyttyyn halsteriin. Anna maustua mielellään vähintään puoli tuntia. Grillaa kalat kypsiksi, irrota ne halsterista ja siirrä tarjoiluvadille. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja riivi timjamista lehdet. Viipaloi oliivit. Sekoita kaikki espanjalaisen marinadin ainekset keskenään ja kaada silakoiden päälle. Anna silakoiden maustua viileässä tarjoiluhetkeen asti.