Maku

Silakat Espanjan tapaan

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
GL
LA
MA
MU
3
0
Julkaistu: 9.9.2010


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä
  • 1 tlsuolaa

Marinadi

  • 1 kplsitruunaa
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 6 kploliiveja
  • 1 rklkapriksia
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlvalkoviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Ripottele silakoille suolaa ja sujauta kalat öljyttyyn halsteriin. Anna maustua mielellään vähintään puoli tuntia. Grillaa kalat kypsiksi, irrota ne halsterista ja siirrä tarjoiluvadille. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja riivi timjamista lehdet. Viipaloi oliivit. Sekoita kaikki espanjalaisen marinadin ainekset keskenään ja kaada silakoiden päälle. Anna silakoiden maustua viileässä tarjoiluhetkeen asti.

Kommentoi »